5 najlepszych przepisów na indyjską wołowinę na idealny niedzielny lunch

 

Wołowina to mięso z rodziny bydlęcych, takie jak krowy, bawoły itp. Jest bogate w minerały, takie jak fosfor, żelazo, cynk i wiele innych. Oto 5 najlepszych przepisów na indyjską wołowinę-

Wołowina Masala w szybkowarze

1)W szybkowarze dodaj olej, posiekaną cebulę, czosnek, przyprawy, sól i pieprz.
Dodaj pokruszone pomidory, gdy cebula będzie przezroczysta.
Zdejmij z ognia i zmiksuj mieszaninę, aby uzyskać drobną pastę.
Podsmaż mięso w szybkowarze do zarumienienia, dodaj pastę, bulion wołowy i skórkę z cytryny.
Gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 30 minut.
Podawać na gorąco.
Wołowina Masala jest znana ze swojej prostoty, dzięki czemu jest jednym z 5 najlepszych przepisów na indyjską wołowinę.

Smażona wołowina Masala

Pieczony koper włoski, nasiona kolendry, goździki, ziarenka pieprzu, kardamonu i cynamon do uzyskania lekko brązowego koloru i uzyskania aromatu; zmiel je.
Wymieszaj mięso, pokrojoną cebulę, zielone papryczki chilli, pomidory, pastę imbirowo / czosnkową i zmielone przyprawy; odstawić marynowane mięso.

Po godzinie lub 2 gotuj marynowane mięso w dużym naczyniu do miękkości.

Na osobnej patelni rozgrzać olej na średnim ogniu i podsmażyć posiekaną cebulę do uzyskania przezroczystości.
Dodaj liście curry i nasiona gorczycy, aż zaczną pryskać; smażyć wiórki kokosowe na złoty kolor.
Dodaj gorącą mieszaninę do mięsa i dobrze wymieszaj; gotować, aż mięso będzie ciemnobrązowe, a woda wyschnie.
Podawaj na gorąco z Dosami lub Appamami.
To danie z wołowiny to wyjątkowy przepis na nie lubiące wegetarian keralitów, co czyni go jednym z najlepszych przepisów na indyjską wołowinę.

Przepis na wołowinę Kappa

Kappa wołowy przepis jest wi d ely powszechne wśród mieszkańców Kerali. Świeża tapioka jest gotowana z wiórkami kokosowymi, gorczycą, czerwonymi papryczkami chilli itp. I jest podawana z pikantnym curry wołowym. To sprawia, że ​​jest to kolejny z najlepszych przepisów na indyjską wołowinę.

Kotlet Wołowy

Smażona mielona wołowina z kurkumą, mięsną masala, chili w proszku, pieprzem i solą.
Dodaj wodę i gotuj, aż mięso się ugotuje, a woda odparuje.
Na osobnej patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę z imbirem i czosnkiem na złoty kolor.
Dodaj mieloną wołowinę, dobrze wymieszaj i ugotuj; dodaj tłuczone ziemniaki i dobrze wymieszaj.
Uformuj je w pożądany kształt (kulki, serce, owal itp.).
Wstaw do lodówki na godzinę, zanurz je w płynie do mycia jajek, obtocz w bułce tartej i smaż na płytko, aż będą chrupiące.
Podawaj z wybranym sosem.
Kotlety wołowe są powszechnie gotowane nie tylko w Indiach, ale także w wielu innych częściach świata, co czyni go jednym z najlepszych przepisów na indyjską wołowinę. Jak nie chcesz gotować, to zawsze możesz zamówić na stronie catering dietetyczny Warszawa.

Przepis na indyjski gulasz wołowy

Marynować kawałki wołowiny bez kości solą i pieprzem.
Podsmaż mięso na głębokiej patelni.
Dodaj posiekaną cebulę, czosnek, seler i marchewkę i gotuj do miękkości.
Dodać wodę, mąkę, koncentrat pomidorowy, ziemniaki i liście laurowe.
Dusić na zamkniętej patelni, aż mięso będzie idealnie ugotowane.
Dodaj niezbędną sól i gotuj przez kolejne 5 minut po wymieszaniu.
Podawaj na gorąco z appam / idiyappam, puree ziemniaczanym lub kalafiorem, chlebem i nie tylko.
Wspomniany tu gulasz wołowy jest wariantem jednego z zachodnich przepisów używanych w Indiach; To sprawia, że ​​jest to jeden z najlepszych przepisów na indyjską wołowinę.