Sałatka z kaszą kuskus, truskawkami, fetą i bazylią

2013-06-03
Sałatka z kaszą kuskus, truskawkami, fetą i bazylią
  • Liczba porcji: 1

Truskawki nie tylko na słodko. Bazylia uzupełnia smak truskawek lepiej niż mięta.Ta sałatka jest pyszna i gotowa w 10 minut!

Składniki

1/2 szklanki suchej kaszy kuskus

10 truskawek

4 łyżki sera feta sałatkowego w kostce lub 50 g sera feta z kawałka

garść liści bazylii

sól

pieprz

sok z połowy cytryny/limonki

1 łyżeczka oliwy z oliwek

Przygotowanie

Kuskus zalać wrzącą wodą – tylko tyle, żeby lekko przykryć kaszę, dodać sól i pieprz oraz sok z cytryny. Kaszę przykryć i odstawić na 5-7 minut. Truskawki umyć i pokroić na połówki. Listki bazylii posiekać. Gotowy kuskus wymieszać z łyżeczką oliwy z oliwek, dodać posiekaną bazylię, fetę i truskawki. Całość wymieszać i już –  gotowe w 10  minut!

 

 

 

Sałatka z kaszą kuskus, truskawkami, fetą i bazylią Sałatka z kaszą kuskus, truskawkami, fetą i bazylią Sałatka z kaszą kuskus, truskawkami, fetą i bazylią

Print Friendly, PDF & Email
Powiązane przepisy:
  • Kremowa zupa "pali" z dyni Hokkaido

    Kremowa zupa “pali” z dyni Hokkaido

  • Wege pasztet z soczewicy, z dodatkiem orzechów, marchewki i cukinii

  • Sałatka po włosku z nutą śliwki

    Sałatka po włosku z nutą śliwki

  • Sałatka ze szpinakiem, kurczakiem i czerwoną fasolą, z dressingiem tahini

  • Komosa ryżowa z suszonymi grzybami, cukinią, ciecierzycą i pomidorami

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze podane na 1 porcję.

  • Energia (kcal)

    415
  • Białko (g)

    17
  • Tłuszcze (g)

    16
  • Węglowodany (g)

    57

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *