Sałatka fasolowa z fetą, pomidorkami i rukolą

2013-01-17

Ta sałatka świetnie sprawdzi się jako obiad/lunch do pracy. Dzięki fasoli i fecie jest bardzo sycąca, rukola i pomidory dodają zaś charakterystycznego smaku.

Składniki

1 puszka białej fasoli

6 pomidorków koktajlowych

100g sera feta w kostkach lub pokruszonej

garść liści rukoli

4-6 suszonych pomidorków pokrojonych w paseczki

pieprz

suszone oregano

Przygotowanie

Fasolę osącz z zalewy. Pomidorki koktajlowe umyj i pokrój na połówki, zaś suszone pomidory w paseczki. Wymieszaj fasolę z fetą, pomidorkami koktajlowymi, rukolą, pomidorami suszonymi i fetą, przypraw oregano, posyp świeżo mielonym pieprzem.

Sałatkę fasolową z fetą, pomidorkami i rukolą zapakowałam w lunchbox Black&Blum Bentobox.

Zobacz TEST lunchboxa Black&Blum Bentobox.

 

 

 

 

salatkafasolowa1_2 salatkafasolowa2 salatkafasolowa3 salatkafasolowa4 salatkafasolowa5

Powiązane przepisy:
  • Kremowa zupa "pali" z dyni Hokkaido

    Kremowa zupa “pali” z dyni Hokkaido

  • Wege pasztet z soczewicy, z dodatkiem orzechów, marchewki i cukinii

  • Jogurtowy deser na ciepło z pieczonymi śliwkami

  • Sałatka po włosku z nutą śliwki

    Sałatka po włosku z nutą śliwki

  • Sałatka ze szpinakiem, kurczakiem i czerwoną fasolą, z dressingiem tahini

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze podane na 1 porcję.

  • Energia (kcal)

    430
  • Białko (g)

    25
  • Tłuszcze (g)

    14
  • Węglowodany (g)

    51

Skomentuj przepis

Comment (1)

  1. posted by Luka on 19 stycznia 2013

    Pyszne połączenie smaków i pysznie wygląda, na pewno zrobię, wolę tylko zamiast fety ser Bałkański(np.z lidla), jest trochę delikatniejszy:)

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *