Koktajl owocowy – lato w środku zimy :-)

2013-01-22
  • Liczba porcji: 1

Rewelacyjne śniadanie :-). Błogosławię mrożone owoce zimą!

Składniki

1 średni banan

szklanka kefiru

½ szklanki mrożonych malin

½ szklanki mrożonych jagód

2 łyżeczki miodu

ew. odrobina soku z cytryny

wiórki kokosowe

Przygotowanie

Banana pokrój na plasterki. Banana, maliny, jagody i kefir zblenduj na gładką masę – jeśli nie rozmrozisz wcześniej owoców nic nie szkodzi – otrzymasz zimny, orzeźwiający koktajl. Dodaj łyżeczkę miodu, zblenduj – spróbuj jeśli trzeba jeszcze dosłodzić dodaj więcej miodu. Niektórzy lubią ten koktajl z odrobiną soku z cytryny, który dodaje wyrazistości. Sami zdecydujcie, czy go dodawać. Na koniec posyp koktajl wiórkami kokosowymi.

Koktajl podałam z orzechami pacan i nerkowcami.

 

Koktajl owocowy – lato w środku zimy zapakowałam w lunchbox Black&Blum Lunchpot.

Zobacz TEST lunchboxa Black&Blum Lunchpot.

 

 

koktajlwspomnienielata1 koktajlwspomnienielata6 koktajlwspomnienielata4 koktajlwspomnienielata3 koktajlwspomnienielata2

Print Friendly, PDF & Email
Powiązane przepisy:
  • Smoothie “regeneracja” z kaszą jaglaną i owocami

  • Kremowa zupa "pali" z dyni Hokkaido

    Kremowa zupa “pali” z dyni Hokkaido

  • Wege pasztet z soczewicy, z dodatkiem orzechów, marchewki i cukinii

  • Jogurtowy deser na ciepło z pieczonymi śliwkami

  • Komosa ryżowa z suszonymi grzybami, cukinią, ciecierzycą i pomidorami

Wartości odżywcze

Wartości odżywcze podane na 1 porcję.

  • Energia (kcal)

    287
  • Białko (g)

    10
  • Tłuszcze (g)

    7
  • Węglowodany (g)

    57

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *