Dzień 6 – SEXY DO LATA – Cosmopolitan

Autor : | 0 Komentarzy | On : Luty 24, 2014 | Kategoria : COSMO, Dieta i zdrowe żywienie

Jadłospis – dzień 6

 

Każdy post możesz pobrać na swój komputer jako pdf. Na dole znajdziesz ikonkę, która pozwoli Ci to zrobić.

TUTAJ znajdziesz LISTĘ ZAKUPÓW NA TYDZIEŃ 1 akcji SEXY DO LATA

WAŻNE! Przez cały dzień wypijaj około 2 litrów bezkalorycznych płynów:

  • woda (może być z dodatkami smakowymi jak plasterki cytryny, pomarańczy, mandarynki, limonki, plasterki ogórka, liście mięty, liście bazylii)
  • (niesłodzone) herbata zielona, herbata czerwona, herbaty owocowe, napary ziołowe.

Śniadanie

Twarożek  po włosku: 100g sera twarogowego półtłustego, posiekana bazylia, łyżeczka podprażonych na suchej patelni orzeszków piniowyh (możesz zastąpić słonecznikiem), 3 pomidorki koktajlowe w połówkach, sól, pieprz, kromka chleba pełnoziarnistego. Ser rozgnieć widelcem przypraw solą i pieprzem dodaj bazylię, orzeszki piniowe i pomidorki koktajlowe, podawaj z pieczywem.

II śniadanie

średnie jabłko, garść dowolnych orzechów (30g)

Obiad

Meksykański wrap z tuńczykiem (1 porcja): 1 pszenny placek wrap (tortilla), ½ puszki tuńczyka w sosie własnym, 1 łyżka sosu chilli, 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki, garść mieszanki sałat, 1 pomidor. Na suchej patelni podgrzej tortillę, posmaruj sosem chilli. Na sosie ułóż sałatę, fasolę czerwoną, cząstki tuńczyka i pomidora pokrojonego w ćwiartki. Zawiń tortillę w rulonik, zagnij brzegi do środka.

Podwieczorek

Galaretka owocowa – filiżanka galaretki owocowej (możesz kupić gotową w pudełeczku, ale najlepiej zrób sama zastępując cukier ksylitolem), 1 mandarynka

Kolacja

Orientalna zupa kalafiorowa (4 porcje): 1 cebula, 1 mały kalafior (około 600g, można użyć kalafiora mrożonego), 2 łyżki oliwy z oliwek, łyżeczka kurkumy, łyżeczka przyprawy garam masala, 1 l bulionu warzywnego, sól, pieprz, odrobina soku z cytryny. Kalafior dzielimy na małe różyczki, cebulę kroimy w kostkę. 1/3 różyczek odkładamy. Resztę kalafiora razem z cebulką podsmażamy na oliwie, dodajemy kurkumę i garam masalę. Zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości kalafiora, całość miksujemy i przyprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Pozostałe różyczki  blanszujemy w gorącej wodzie i przed podaniem nakładamy razem z zupą na talerze. Można tez ugotować i zmiksować cały kalafior.

 

sexy do lata wybrana

Print Friendly, PDF & Email
Share This Post!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *